Untitled Document
Kontakt | Prijava
IKPIR: LJUDJE: Vojko KILAR (10121) Ljubljana,  

 

 
   

doc.dr. Vojko KILAR, univ.dipl.inž.grad.


naslov: Fakulteta za arhitekturo, Zoisova 12, Ljubljana soba:
govorilne ure:
tel: 200 07 20 fax: (01) email: vojko.kilar@fa.uni-lj.si
Informacije Biografija Bibliografija Pedagoško Raziskovalno   Virtualna pisarna
Slovene|English

Pedagoško delo
Predava predmete »Osnove tehnične mehanike« (1. letnik), »Osnove gradbene mehanike« (3. letnik) in »Zasnova konstrukcij« (4. letnik) na Fakulteti za arhitekturo v Ljubljani. Na Akademiji za likovno umetnost predava predmet »Konstrukcije«.

Raziskovalno delo
Z raziskovalnim delom se ukvarja od leta 1988. Pri svojem raziskovalnem delu se je ukvarjal predvsem z linearnimi in nelinearnimi programi za analizo armirano betonskih konstrukcij. V času priprave doktorata je kot Fulbright-ov štipendist preživel eno leto na Univerzi Columbia v New Yorku. V zadnjem času se v okviru raziskovalne skupine IKPIR ukvarja z raziskovanjem tlorisne nesimetrije in njenega vpliva na nelinearni odziv pri potresni obtežbi. V zadnjih letih se je ukvarjal tudi z raziskovanjem možnosti uporabe mikroarmiranega betona za gradnjo na potresnih območjih in z uporabo IT tehnologij za izboljšanje sodelovanja med arhitekti in gradbeniki pri zasnovi konstrukcij.

Strokovno delo
Strokovno delo (izbor pomembnejših strokovnih del)
1. PIRNAT, Borut, KILAR, Vojko. Stanovanjsko poslovni objekt v ureditvenem območju CS 7/8 niz D Nove Poljane, Ljubljana, PGD in PZI, 1997/1998.
2. KILAR, Vojko. Idejni statični račun konkavno-konveksne lupine vodnjaka na trgu Jožeta Srebrniča v Solkanu, Ljubljana, 1998.
3. KILAR, Vojko. Idejni statični račun kupole v glavni dvorani Državnega zbora Slovenije. Ljubljana, 1998.
4. BONČA, Miloš, KILAR, Vojko. Župnijski dom v Šentjerneju, Ljubljana, PGD in PZI, 1998.
5. KILAR, Vojko. Betonske vijačne stopnice, Ljubljana, PZI, 1999.
6. KILAR, Vojko. Idejni projekt - presoja gradbenih konstrukcij, Objekt: Bencinski servis z restavracijo na Celovški cesti v Ljubljani, Ljubljana, 1999.
7. KILAR, Vojko. Idejni statični račun centra "Olimpijski bazen Pristan" v Mariboru, Ljubljana, 1999.
8. KILAR, Vojko. Idejni statični račun streh nad cestninskimi postajami in oskrbne postaje Kozina. Ljubljana, 1999.
9. KILAR, Vojko, KILAR, Mitja. Statični račun bencinske črpalke OMV Istra Benz na Letališki cesti v Ljubljani, Ljubljana, PGD in PZI, 1999.
10. KILAR, Vojko, PIRNAT, Borut. Statični račun stavbe bencinske črpalke in jeklene strehe nad otoki, Objekt: Bencinska črpalka OMV Istra Benz v Tržiču, Ljubljana, PGD in PZI, 1999.
11. KILAR, Vojko. Statični račun - steklena kupola nad bazenom in streha "žarki", Ljubljana, PZI, 2000.
12. KILAR, Vojko. Statični račun lupine vodnjaka v Solkanu, PGD in PZI, Ljubljana, 2001.
13. KILAR, Vojko. Idejni statični račun nove Ekonomske fakultete z garažno hišo in knjižnico v Ljubljani, Ljubljana, 2001.